Home » Naturale » Alune de padure

Alune de padure

8.47 lei
 (0.11 puncte)

TVA inclus

Produs indisponibil
Cod produs: 6420106181818
Gramaj: 100.00
Producator: SanoVita

 În ciuda faptului că reprezintă un aliment extrem de concentrat, alunele de pădure se digeră destul de usor, mai ușor decât migdalele și nucile. Furnizează atât de multă energie, încât o cantitate mică de alune (aprox. 50 g) oferă caloriile necesare pentru o oră de exercițiu fizic (316 kcal).
Valoarea nutrițională a alunei de pădure este similară cu cea a migdalelor. Alunele de pădure întrec migdalele în calorii, grăsimi, vitamina B1 și folați. Pe de altă parte, migdalele furnizează mai multe proteine, calciu, fosfor, fier și niacină.

Alunele de pădure sunt o sursă bună de grăsimi (62,6%), proteine  (13%),  vitaminele  B1,  B6 și minerale (calciu, fosfor, magneziu și mangan).
Ca și în cazul altor nuci, alunele nu conțin aproape deloc provitamina A (betacaroten) și vitamina C. Sunt relativ sărace în carbohidrați. Datortă acestui fapt, persoanele implicate în activități fizice, cum ar fi atleții, e bine să le combine cu fructe uscate care sunt bogate în carbohidrați, stafidele, smochinele uscate și curmalele.
             Consumul de alune de pădure este indicat îndeosebi persoanelor cu:
                -   Pietre la rinichi: O mână de alune de pădure consumate în fiecare dimineată are rezultate bune.
                -   Diabet: Fiind sărace în carbohidrați și reprezentând o sursă bună de energie, alunele de pădure completează foarte bine dieta diabeticilor.
De câte ori este nevoie de mai multă energie, atleți, tineri, persoane slăbite în urma unor boli debilitante, femei însărcinate,  alunele de pădure sunt benefice.


                                            Preparare și utilizare
 
Crude: Când sunt consumate crude, alunele de pădure trebuie să fie mestecate bine, fie că sunt proaspăt culese din pom, fie că sunt uscate.
Prăjite: Alunele prăjite sunt mai gustoase decât cele crude și mai ușor de digerat.
Ulei: Uleiul de alune este folosit foarte puțin deoarece se râncezește foarte repede.
Horchata: După înmuierea alunelor de pădure timp de 8 ore, se zdrobesc până se obține o pastă omogenă. Aceasta se amestecă apoi cu apă (1 pahar cu apă la fiecare 30 g de alune) și se lasă la înmuiat alte 2 ore, apoi se strecoară printr-o sită fină. Lichidul astfel preparat este horchata de alune de pădure.

Scrie un comentariuNumele:

E-mail:  (nu va fi afisat pe site!)

Comentariul dumneavoastră:

Evaluare: Rău            BunProduse din aceeasi categorie

Linte rosie
6.22 lei
(0.08 puncte)
Linte verde
6.22 lei
(0.08 puncte)
Afine rosii (nerisor/cramberies)
5.52 lei
(0.07 puncte)
Curmale fara samburi
3.26 lei
(0.04 puncte)